Υγεία και ευημερία στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους !!!

15 Μαΐ 2014

Επιστολή Συμβούλων Γερμανικής Γλώσσας




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ
Δ’ TΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη, Μάιος 2014
      Αγαπητοί γονείς,  αγαπητοί κηδεμόνες,
    Είναι γνωστό ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια σημαντική εμπειρία κατανόησης του
κόσμου και των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους αυτός παρουσιάζεται από τους ομιλητές της. Πρόκειται για μια διαδικασία με ποικίλα εκπαιδευτικά οφέλη, ικανή να επηρεάσει και να εμπλουτίσει την αντίληψη μας για ό,τι μας περιβάλλει.
     Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών το Υπουργείο Παιδείας με την απόφαση  αρ. Φ.52/63/12873/ΓI της 06/02/2012, όπως αυτή στάλθηκε στα Δημοτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας με το 68008/Γ1/05-05/2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ, σχετικά με την διδασκαλία της Β' ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία αποφάσισε: "Η διδασκαλία της Β' ξένης γλώσσας Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο ώρες την εβδομάδα στις Ε' & ΣΤ' τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ".
    Για την οργάνωση της διδασκαλίας της Β' ξένης γλώσσας θα εφαρμοστεί ο θεσμός των τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Στα σχολεία με ένα τμήμα, οι μαθητές οργανώνονται σε παράλληλα τμήματα, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους. Στα σχολεία με δύο ή και περισσότερα τμήματα, οι μαθητές οργανώνονται σε τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής, τα οποία συγκροτούνται από μαθητές όλων των τμημάτων της τάξης, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους.
      Και οι  δύο γλώσσες παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα, όπως κάθε ξένη γλώσσα. Εσείς και το παιδί σας θα τα αξιολογήσετε και θα αποφασίσετε για την επιλογή σας.

                                                              Με εκτίμηση

 

 Θεοδώρα Βονιτσάνου – Guilloteau                                         Γιαννούλα Κερκινοπούλου

 Λεων. Γ. Παρτσανάκης                                                               Σουλτάνα Παπαδημητρίου

                                      

Σχολ. Σύμβουλοι Γαλλικής γλώσσας                                       Σχολ. Σύμβουλοι Γερμανικής γλώσσας