Υγεία και ευημερία στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους !!!

18 Νοε 2014

Ε2- Συμμετέχουμε ....

στο αφιέρωμα των "Ερευνητών" για την "Ημέρα του παιδιού" με ένα γράμμα στο παιδί του 2114 !

                   Αγαπητέ φίλε  μας  από το μακρινό μέλλον
Πλησιάζουμε στο τέλος του 2014 . Οι πιο πολλοί έχουμε κλείσει τα δέκα χρόνια . Πηγαίνουμε στην Πέμπτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά και μοιραζόμαστε πολλές ώρες της μέρας μαζί .


Θα θέλαμε να σου πούμε τόσα πολλά  για αυτά που συμβαίνουν κοντά μας ,αλλά και αλλού σ΄άλλες πόλεις και χώρες .!!
Οι ώρες στο σχολείο περνούν χωρίς να κουραζόμαστε ιδιαίτερα . Άλλωστε το σχολείο μας έχει εξελιχθεί αρκετά και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία στο μάθημά μας . Στην τάξη μας αλλά και σε άλλες   τάξεις υπάρχει διαδραστικός πίνακας που κάνει το μάθημα μας  πιο εύκολο και πιο ευχάριστο .Επικοινωνούμε με  παιδιά από άλλα σχολεία χρησιμοποιώντας τηλεδιάσκεψη , ετοιμάζουμε έναν ψηφιακό χάρτη του χωριού μας  με τη βοήθεια του Google Earth και θα δημοσιεύσουμε ένα ηλεκτρονικό παραμύθι ( e-book) . Στα μελλοντικά σχέδια του σχολείου είναι και η αγορά tablet για κάθε μαθητή .Βεβαία εμείς θα εξακολουθούμε να αγαπάμε τα βιβλία μας , που θα μας κρατούν συντροφιά .
Από όλα τα μαθήματα που κάνουμε στην τάξη μας θα ξεχωρίζαμε το μάθημα της Φυσικής γιατί με τη βοήθεια των πειραμάτων κατανοούμε τα φαινόμενα που συμβαίνουν στη Φύση . Ακόμα ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και κυρίως για τη θάλασσα που την έχουμε δίπλα μας και παίρνουμε μέτρα για την προστασία της .Μας ανησυχεί το γεγονός που κάποια θαλάσσια ζώα , όπως η χελώνα καρέτα καρέτα και η φώκια μονάχους κινδυνεύουν από τους ανθρώπους .
Τα διαλείμματα ανάμεσα στα μαθήματα είναι μια ευχάριστη στιγμή , γιατί ξεκουραζόμαστε , παίζουμε και συζητάμε .
Τα απογεύματα τα γεμίζουμε με εξωσχολικές δραστηριότητες .Κάνουμε μπαλέτο , παίζουμε ποδόσφαιρο , μπάσκετ , και παρακολουθούμε μαθήματα ζωγραφικής και ξένων γλωσσών .
Στην πατρίδα μας , την Ελλάδα , τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα , γιατί υπάρχει οικονομική κρίση .Υπάρχει ανεργία και φτώχια .Μερικοί άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους εξαιτίας των χρεών και  οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα . Όμως την άσχημη αυτή κατάσταση στη χώρα μας μια ομάδα αρχαιολόγων την άλλαξε , κάνοντας μια μεγάλη ανακάλυψη που μας έδωσε χαρά , συγκίνηση και περηφάνια . Η αρχαιολογική σκαπάνη βρήκε στην Αρχαία Αμφίπολη έναν μακεδονικό τάφο που χρονολογείται στον 3ο π.Χ αιώνα και όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο νεκρός . Εμείς φυσικά θα θέλαμε να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος .
Μπορεί η ανακάλυψη  του αρχαίου τάφου να μας χαροποίησε αλλά δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας μάς  στεναχωρούν πολύ .
Φανατικοί μουσουλμάνοι θέλοντας να κυριαρχήσουν στον κόσμο δολοφονούν όσους τους στέκονται εμπόδιο . Ακόμα μια αρρώστια , ο Έμπολα , έχει αναστατώσει όλη τη Γη  και οι επιστήμονες βιάζονται να βρουν φάρμακο να την καταπολεμήσουν πριν γίνει επιδημία . Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει προβλήματα .Σε πολλά κράτη σημειώνονται πλημμύρες , καταστρέφονται περιουσίες και χάνονται ζωές .Η είδηση όμως που ήρθε από το διάστημα κατάφερε να αλλάξει λίγο τη διάθεση όλων. Το ρομπότ     Philae       κατάφερε έστω και για λίγο να μείνει στον κομήτη   Tchouri    και να μαζέψει πληροφορίες με τις οποίες οι επιστήμονες θα βρουν το DNA  του ηλιακού συστήματος .
Όλα αυτά τα ωραία και άσχημα συμβαίνουν γύρω μας . Εμείς τα δεκάχρονα του Νέου Μαρμαρά θα θέλαμε πολύ στο μέλλον να μην υπάρχουν πουθενά δυστυχισμένα παιδιά και να υπάρχει σ΄όλο τον κόσμο ειρήνη και αγάπη .
Θα θέλαμε πολύ να προλάβουμε να σε γνωρίσουμε ………………….

                           

                                              Με αγάπη

Οι  μαθητές και η δασκάλα της πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά