Υγεία και ευημερία στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους !!!

2 Οκτ 2011

Συμμετέχουμε στη Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής.

Με εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης των παιδιών του δημοτικού και με τη τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού αφίσας, το ΤΕΕ/ΤΚΜ συμμετέχει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Αρχιτεκτονικής.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το ΤΕΕ διοργανώνει με εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής και η Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών Θεμάτων ελπίζει κι εύχεται να είναι η αρχή για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων και τα επόμενα χρόνια.
Από τις 10:00 έως τις 13:30 το πρωί της 3ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων Επανομής Θεσσαλονίκης και Νέου Μάρμαρα Χαλκιδικής (Στ΄τάξη) , τόσο στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 49) όσο και στον Κήπο του Ήχου της νέας παραλίας που βρίσκεται μπροστά από το Επιμελητήριο, όπου θα λάβει χώρα ολοήμερη δράση.
Στόχος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την έννοια του αρχιτεκτονικού χώρου, καθώς και ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίησή τους για την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από βιωματικές δράσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας.
 Στο πρόγραμμα εντάσσεται εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και εκφράζουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου.

Ευχαριστούμε την κ. Μαυρουδή Αντωνία για την πρόσκληση.